SHUAM

Prof. Dr. Başak Baysal’ın yürütücüsü olduğu “Bilgi Toplumunda Dijital Kişilik ve Dijital Mirasın Korunması – Bilgi Teknolojilerine Uyum Kapsamında Bireylerin Dijital Kişilik ve Ölümsüzlük Algıları Çerçevesinde Kişilik Haklarının ve Kişisel Verilerin Ölüm Sonrası Korunması – Kişilerin Risk Algıları ve Korunma İhtiyaçlarına Uyumlu Hukuk Politikası Geliştirilmesi ve Mevzuat Önerisi” başlıklı proje TÜBİTAK ARDEB 1001 programı kapsamında desteklenmeye hak kazanmıştır. Hukuk, yönetim bilişim sistemleri, psikoloji ve endüstriyel tasarım alanlarından akademisyenlerin araştırmacı olarak yer aldığı proje kapsamında disiplinlerarası bir yaklaşımla kişilerin ölümden sonra da dijital ortamlarda varlıklarını sürdürecek kişi varlığı ve malvarlığı değerlerine ilişkin algıları çerçevesinde yürürlükteki mevzuatın toplumsal yapıya uygunluğu araştırılacaktır.

Proje Ekibi:

Proje Yürütücüsü:
Prof. Dr. Başak Baysal
Proje Araştırmacıları:
Prof. Dr. Hasan Dağ (Kadir Has Üniversitesi)
Doç. Dr. Hüseyin Can Aksoy (Bilkent Üniversitesi)
Doç. Dr. Nafiye Yücedağ Keskin (İstanbul Üniversitesi)
Doç. Dr. Ayşe Coşkun (Kadir Has Üniversitesi)
Dr. Öğr. Üyesi Gizem Arslan (Kadir Has Üniversitesi)
Dr. Öğr. Üyesi Ezgi Sakman (Bilkent Üniversitesi)